Друштво Математичара Србије
Подружница ДМС - Панчево

ВЕСТИ

Додељене награде најуспешнијим такмичарима

ДМС

ПАНЧЕВО, 7.6.2022. - Подружница Друштва математичара - Панчево доделила је данас више од 150 диплома и награда најуспешнијим учесницима општинских и окружних такмичења из математике на територији града Панчева. Тим поводом у свечаној сали града Панчева окупио се велики број награђених ученика, њихових родитеља и наставника и многобројни гости.

- На школским такмичењима у свим основним школама на територији града Панчева учествовало је преко 600 ученика, док је на општинском такмичењу учествовало њих око 360. На општинском такмичењу средњошколаца са територије града Панчева учествовало је око 50 ученика. Укупан број од 650 учесника ово такмичење сврстава у једно од најмасовнијих у Панчеву. То доказује да математика, иако се често представља као баук, плени ђаке својом занимљивошћу, рекао је Оливер Петковић, председник Подружнице поздрављајући присутне.
 
Велику част овој свечаности, али и успесим младих математичара указао је и председник Друштва математичара Србије, проф. др Мирослав Марић, који је похвалио све награђене учеснике такмичења и пожелео им успех и у наредним годинама.
 
Пре поделе награда, председник Подружнице је истакао да је идеја окупљања у част математике и свечана подела награда стара неколико година, али да су се тек сада створили услови да се она и реализује. Захвалио се школама домаћинима општинских и окружних такмичења ОШ „Жарко Зрењанин” из Банатског Новог Села, ОШ „Јован Јовановић Змај”,  ОШ „Свети Сава” и Гимназији „Урош Предић” из Панчева и , које су овом приликом доделиле дипломе. Награде у виду књига Подружница је успела да обезбеди уз помоћ донатора, а то су:
 
- Издавачка кућа „Клетт”
- Издавачка кућа „Бигз”
- Алмекс д.о.о.
- Регионални центар за таленте „Михајло Пупин”, Панчево
- Град Панчево
 
Такође, захвалио се свима који су реализовали такмичења из математике, а посебно школама домаћинима, директорима школа, дежурним наставницима, такмичарским комисијама и члановима Подружнице. Овам приликом похваљени су учесници државног такмичења из математике за основце и „Б” категорије за средње школе из општине Панчево, међу којима има и оних који су освојили награде:
 
 • Никола Грбин – 6. разред, ОШ „Бранко Радичевић”, Панчево
 • Никола Бучалина – 7. разред, ОШ „Жарко Зрењанин”, Качарево
 • Стефан Анђелковић – 8. разред, ОШ „Јован Јовановић Змај”, Панчево
 • Ленка Гавриловић – 8. разред, ОШ „Стевица Јовановић”, похвала
 • Јована Павлов – 1. година, Гимназија „Урош Предић”, Панчево – III награда
 • Александра Станојковић – 1. година, Гимназија „Урош Предић”, Панчево
 • Милица Гагић – 2. година, – II награда
 • Вељко Васић– 2. година, Гимназија „Урош Предић”, Панчево – похвала
 • Илија Серафимовић – 3. година, Гимназија „Урош Предић”, Панчево – II награда
 • Дамјан Мучибабић – 3. година, Гимназија „Урош Предић”, Панчево – III награда
 • Наташа Нешковић – 4. година, Гимназија „Урош Предић”, Панчево
 • Марко Милованов– 4. година, ЕТШ „Никола Тесла”, Панчево
 
На крају свечаности награђенима су подељене дипломе и награде, а није изостало и фотографисање са награђенима. У циљу да овакво окупљање постане традиција са свечаности је упућен позив свимa да се прикључе у награђивању најбољих математичара.