Друштво Математичара Србије
Подружница ДМС - Панчево

АРХИВА ВЕСТИ

ВЕСТИ

28.02.2021.

Општинско такмичење из математике за основце - 2021.


ДМС

ПАНЧЕВО, 28.2.2021. – У две панчевачке школе, данас је одржано општинско такмичење из математике за ученике основних школа. Упркос пандемији вируса COVID19, уз поштовање прописаних мера заштите, такмичење је одржано у ОШ „Свети Сава” за ученике 3. и 4. разреда, а у ОШ „Јован Јовановић Змај” за ученике од 5. до 8. разреда.

Као и претходних година, такмичење из математике је једно од најмасовнијих такмичења основаца, што доказује да је математика и даље један од врло омиљеним предмета код многих ђака. На школским такмичењима своје знање је проверило преко 600 ученика, а нешто мање од 400 ученика изборили су пласман на општинско такмичење.

Сви награђени ученици добиће дипломе или захвалнице које ће ове године обезбедити школе домаћини такмичења, а и ове године је Подружница ДМС – Панчево, захваљујући спонозорима, обезбедила награде за најуспешније учеснике. Они ће добити књиге у издањима издавачке куће „Вулан знање” и „Креативни центар”, док је издавачка кућа „Клет” обезбедила нотесе и оловке.

Подружница ДМС – Панчево, се захваљује свим ђацима који су учествовали на такмичњу, њиховим наставницима, менторима и свим члановима комисије. Захваљујемо се дежурним наставницима и осталом помоћном особљу који су и у недељу дошли до својих школа у част математике и помогли да ова маниефстација у потпуности успе. Посебну захвалност су заслужиле школе домаћини и директори ових школа који су обезбедили максималне услове за спровођење такмичења.


27.02.2021.

Окружно такмичење из математике за средњошколце - 2021.


ДМС

ПАНЧЕВО, 27.2.2021. – Окружно такмичење средњошколаца из математике одржано је данас у Гимназији „Урош Предић” у Панчеву. Осим ђака из панчевачке Гимназије, учешће су узели и ђаци из ЕТШ „Никола Тесла” из Панчева, Гимназије „Браца Петров” из Вршца, као и из Школског центра „Никола Тесла“, такође из Вршца.

Подружница захваљује школи домаћини на организацији такмичења, као и свим ђацима и наставницима који су узели учешћа у такмичењу.


05.02.2021.

Општинско такмичење из математике за средњошколце - 2021.


ДМС

ПАНЧЕВО, 5.2.2021. – Упркос пандемији вируса COVID19, у суботу, 5. фебруара 2021. године, успешно је одржано такмичење из математике за средњошколце у Гимназији „Урош Предић” у Панчеву. На такмичењу је учествовало 44 ученика из панчевачке гимназије и ЕТШ „Никола Тесла”. У прилогу је преглдед остварених резултата и пласмана ученика. Честитамо свим ученицима и наставницима који су узели учешћа!


07.12.2020.

Општинско такмичење из математике за основце – 2020


ДМС

ПАНЧЕВО, 7.12.2019. – Општинско такмичење из математике за основце одржано је и ове године у две панчевачке школе. Ученици III и IV разреда такмичили су се ОШ „Јован Јовановић Змај”, а ученици од V до VIII разреда у у ОШ „Свети Сава”.

На општинском такмичењу учествовало је преко 406 ученика из 19 основних школа са територије града Панчева, а њих 166 је освојило неку награду. Општинском такмичењу претходила су школска такмичења одржана месец дана раније у школама на којим је укупно учествовало 1091 ученик, што ово такмичење сврстава у најмасовнија такмичења у нашем граду.

Подружница ДМС – Панчево и ове године обезбедила награде за учeнике, као и дипломе и захвалнице које ће накнадно бити додељене најуспешнијима. Издавачка кућа „Креативни центар” обезбедла је књиге из математике са задацима за додатну наставну, а Издавачка кућа „Клетт, Логос и Фреска” обезбедила је за сваког награђеног ученика нотес и оловку.

Ове године пролазак на окружно такмичење ученика из Јужног Баната које ће се одржати 7. марта 2020. у ОШ „Јован Стерија Поповић” у Вршцу, обезбедили су ученици:

IV разреда са 36 и више бодова,
V разреда са 31 и више бодова,
VI разреда са 21 и више бодова,
VII разреда са 21 и више бодова и
VIII разреда са 21 и више бодова.

Честитамо свим учесницима, њиховим наставницима и захваљујемо се школама домаћинима и нашим спонзорима.


27.03.2020.

Дипломе и награде за награђене ученике


ДМС

Ове године је Подружница ДМС – Панчево осим диплома за најуспешније такмичаре на општинском такмичењу из математике обезбедила, уз помоћ спонзора, још пригодних поклона.

Издавачка кућа „Креативни центар” је обезбедила књиге, а издавачка кућа „Клет” нотесе и оловке.

Овом приликом се захваљујемо спонзорима, а освајачима награде честитамо на постигнутом успеху.