Друштво Математичара Србије
Подружница ДМС - Панчево

ВЕСТИ

Награђени најуспешнији учесници општинског такмичења из математике

ДМС

У свечаној сали општине Панчево, данас су уручене дипломе, похвале и награде најуспешнијим учесницима општинског такмичења из математике у школској 2022/2023. години.

Ученици трећих и четвртих разреда, с обзиром да су најбројнији, окупили су се у 17 часова, док је додела награда старијим основцима и средњошколцима организована од 18 часова. Овом приликом уручено је преко 150 диплома и награда, а специјалне награде су добили учесници државног такмичења из математике.

Подружница ДМС - Панчево, другу годину заредом, организује овакву свечаност која за циљ има да истакне значајне резултате ученика и укаже велико поштовање за труд и рад у току школске године.

Дипломе и похвалнице су обезбедиле школе домаћини такмичења. ОШ „Свети Сава” и ОШ „Јован Јовановић Змај” из Панчева су били домаћини општинског такмичења из математике за основце док је на окружном такмичењу домаћин била ОШ „Жарко Зрењанин” из Качарева, док је за средњошколце домаћин оба ранга такмичења била Гимназија „Урош Предић” из Панчева.

Награде је Подружница ДМС - Панчево обезбедила уз помоћ спонзора који су ове године били бројнији од претходне:

  • Издавачка кућа „Клетт”
  • „АЛЕМЕКС д.о.о.”, Панчево
  • „ПАН ЛЕДИ”, Панчево
  • Књижара „Марконе”, Панчево
  • Цвећара „Нађин кутак”, Панчево
  • Регионални центар за таленте „Михајло Пупин”, Панчево

Окупљене је у име Подружнице ДМС - Панчево поздравио Оливер Петковић, председник Подружнице, који је честитао свим учесницима на оствареним резултатима, захвалио се спонзорима на донацијама и позвао све привреднике да помогну овакве свечаности.

Свечаној додели је присуствовао председник Друштва математичара Србије, проф. др Мирослав Марић, који је овом приликом истакао значај квалитетног наставног кадра који у великој мери доприноси оваквим резултатима, похвалио њихов рад, као и рад Подружнице ДМС - Панчево.

Галерија фотографија