Друштво Математичара Србије
Подружница ДМС - Панчево

АРХИВА ВЕСТИ

ВЕСТИ

20.03.2024.

Коначни резултати окружног такмичења
Коначни резултати окружног такмичења из математике (преузми).

На резултате окружног такмичења VI, VII и VIII разреда могуће је уложити приговор Државној комисији у року од 6 дана од одржавања окружног такмичења. Писмени и образложени приговор који садржи на које елементе рада ученика се он односи, може да уложи искључиво ученикова школа, а приговор потписује предметни наставник ученика. Државна комисија утврђује коначне резултате, као и списак учесника Државног такмичења, најкасније 15 дана од одржавања окружног такмичења и објављује га на сајту ДМС.

Приговори Државној комисији могу се поднети за ученике VI, VII и VIII разреда и то искључиво од стране школе коју ученик похађа. Приговор мора бити образложен и потписан од стране наставника ученика. Приговор мора бити заведен од стране школе која га прослеђује. Приговори се могу послати електронски на адресу (komisijaos@dms.rs). Приговори послати супротно Правилнику неће се узимати у разматрање. Приликом прегледа приговора, ученику се може доделити и мање бодова у односу на онај који је имао.

Државна комисија приговоре ученика од III до V разреда неће узимати у разматрање нити ће на њих одговарати јер за њих није надлежна.

Државна комисија ће одлучивати о приговорима ученика у понедељак 25.03.2024. године. 

Границе за пролаз на Државно такмичење биће објављене 26. 03.2024. године.

 

Записник поткомисије за приговоре.


16.03.2024.

Прелиминарни резултати окружног такмичења
Окружно такмичење из математике за основце одржано је 16.03.2024. у ОШ „Жарко Зрењанин” у Качареву.

Прелиминарни резултати окружног тамичења из математике (преузми).  

Образац за приговоре (преузми) 

Сваки такмичар има право да у прописаном року уложи приговор на резултате прегледа.

Приговор на прелиминарне резултате је могуће уложити искључиво на обрасцу који ће бити објављен на сајту Подружнице ДМС – Панчево уз прелиминарне резултате.

Приговор мора да садржи:

  • податке о школи (назив, место, општина);
  • податке о ученику (име и презиме, разред, шифра под којом је радио);
  • редне бројеве задатака на које се улаже приговор, уз прецизно образложење разлога за улагање приговора;
  • потпис предметног наставника;
  • печат школе.

Приговор је потребно послати, скениран (фотографисан), путем електронске поште, на адресу dmspancevo@gmail.com најкасније до уторка 19.3.2024. у 15 часова.

Такмичарска комисија ће, након свих размотрених приговора, коначне резултате објавити на сајту Подружнице ДМС – Панчево (https://pancevo.dms.rs/) најкасније до среде 20.3.2024. у 15 часова.

Ученици VI, VII и VIII разреда који имају 40 или више бодова, а нису задовољни коначним резултатима могу да уложе приговор Државној комисији у року од 6 дана од одржавања окружног такмичења у складу са Правилником о такмичењима ученика основних школа из математике у организацији Друштва математичара Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике.

 


11.03.2024.

Обавештење о реализацији окружног такмичења за основце
Окружно такмичење из математике за основне школе одржаће се 16.3.2024. године за ученике од III разреда до VIII разреда основне школе у ОШ „Жарко Зрењанин”, у Качареву са почетком у 12 часова.

Молимо све учеснике, ученике, наставнике и родитеље да пажљиво прочитају упутство и упознају са детаљима реализације такмичења.

Сваки родитељ учесника окружног такмичења потребно је да потпише изјаву о давању сагласности за коришћење личних података ученика ради уноса у електронску базу података, вођења потребне евиденције о резултатима на такмичењу и ради јавног објављивања резултата такмичења. Изјаву ученик предаје дежурном наставнику по уласку у учионицу. Сагласност родитеља се може преузети са сајта Друштва математичара Србије са следећег линка (преузми сагласност). Сагласност родитеља предају дежурним наставницима.

Свим учесницима желимо много успеха!

Преузми обавештење.

 


22.02.2024.

Окружно такмичење из математике у Јужном Банату
Окружно такмичење из математике за основне школе одржаће се у суботу, 16.03.2024. године у 12 часова у ОШ „Жарко Зрењанин” у Качареву.

Најмањи потребан број бодова за пласман на окружно такмичење је дат у табели.

Разред

Најмањи број бодова за пласман

3. разред

60

4. разред

60

5. разред

40

6. разред

25

7. разред

20

8. разред

40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


10.02.2024.

Oпштинско такмичењe из математике за основце
ПАНЧЕВО, 10.02.2024. - У две основне школе у Панчеву одржано је такмичење основаца из математике. Ђаци III и IV разреда знање су одмерили у ОШ „Јован Јовановић Змај”, док су се ђаци од V до VIII разреда такмичили у ОШ „Свети Сава”. Овом такмичењу претходило је школско такмичење одржано 8.12.2023. године у свим основним школама у нашој општини. На школским такмичењима учествовало је 870 ученика, а пласман ја општинско изборило је њих 325, док је 156 ученика освојило награду или похвалу.

Подружница ДМС Панчево се овом приликом захваљује школама домаћинима општинског такмичења, а посебно наставницима који су дежурали на такмичењу и наставницима који су учествовали у раду Комисије за прегледање и оцењивање задатака.

Следећи ранг такмичења је окружно такмичење које ће се одржати 16.03.2024. у ОШ „Жарко Зрењанин” у Качареву. Број потребних бодова за пласман на окружно такмичење ће бити благовремено објављен.

Честитамо свим ученицима! Комплетне резултате можете преузети на следећем линку.

Резултати - општинског такмичења за основце