Друштво Математичара Србије
Подружница ДМС - Панчево

ВЕСТИ

Oпштинско такмичењe из математике за основцеПАНЧЕВО, 10.02.2024. - У две основне школе у Панчеву одржано је такмичење основаца из математике. Ђаци III и IV разреда знање су одмерили у ОШ „Јован Јовановић Змај”, док су се ђаци од V до VIII разреда такмичили у ОШ „Свети Сава”. Овом такмичењу претходило је школско такмичење одржано 8.12.2023. године у свим основним школама у нашој општини. На школским такмичењима учествовало је 870 ученика, а пласман ја општинско изборило је њих 325, док је 156 ученика освојило награду или похвалу.

Подружница ДМС Панчево се овом приликом захваљује школама домаћинима општинског такмичења, а посебно наставницима који су дежурали на такмичењу и наставницима који су учествовали у раду Комисије за прегледање и оцењивање задатака.

Следећи ранг такмичења је окружно такмичење које ће се одржати 16.03.2024. у ОШ „Жарко Зрењанин” у Качареву. Број потребних бодова за пласман на окружно такмичење ће бити благовремено објављен.

Честитамо свим ученицима! Комплетне резултате можете преузети на следећем линку.

Резултати - општинског такмичења за основце

ВЕНЕОВА ЗБИРКА

Ново, допуњено и измењено издање једне од најкоришћенијих збирки на нашим просторима, са чак 1789 задатака, карактерише:

  • Усклађеност са Планом и програмом наставе и учења.
  • Пажљиво прегледани и проверени задаци и решења.
  • Нови задаци у лекцијама Бројевне основе и Степен чији је изложилац цео број.
  • Систематизација постојећих задатака према областима, лекцијама и тежини.
  • Проширена и допуњена решења.

Приређивач ревидираног ћириличког издања је Ђорђе Голубовић, професор XIII београдске гимназије, који је изузетним трудом прилагодио Збирку садашњем програму, сачувавши дух, суштину и квалитет који је аутор стрпљиво и упорно неговао деценијама.