Друштво Математичара Србије
Подружница ДМС - Панчево

ВЕСТИ

Обавештење о реализацији окружног такмичења за основцеОкружно такмичење из математике за основне школе одржаће се 16.3.2024. године за ученике од III разреда до VIII разреда основне школе у ОШ „Жарко Зрењанин”, у Качареву са почетком у 12 часова.

Молимо све учеснике, ученике, наставнике и родитеље да пажљиво прочитају упутство и упознају са детаљима реализације такмичења.

Сваки родитељ учесника окружног такмичења потребно је да потпише изјаву о давању сагласности за коришћење личних података ученика ради уноса у електронску базу података, вођења потребне евиденције о резултатима на такмичењу и ради јавног објављивања резултата такмичења. Изјаву ученик предаје дежурном наставнику по уласку у учионицу. Сагласност родитеља се може преузети са сајта Друштва математичара Србије са следећег линка (преузми сагласност). Сагласност родитеља предају дежурним наставницима.

Свим учесницима желимо много успеха!

Преузми обавештење.

 

ВЕНЕОВА ЗБИРКА

Ново, допуњено и измењено издање једне од најкоришћенијих збирки на нашим просторима, са чак 1789 задатака, карактерише:

  • Усклађеност са Планом и програмом наставе и учења.
  • Пажљиво прегледани и проверени задаци и решења.
  • Нови задаци у лекцијама Бројевне основе и Степен чији је изложилац цео број.
  • Систематизација постојећих задатака према областима, лекцијама и тежини.
  • Проширена и допуњена решења.

Приређивач ревидираног ћириличког издања је Ђорђе Голубовић, професор XIII београдске гимназије, који је изузетним трудом прилагодио Збирку садашњем програму, сачувавши дух, суштину и квалитет који је аутор стрпљиво и упорно неговао деценијама.