Друштво Математичара Србије
Подружница ДМС - Панчево

ВЕСТИ

Општинско такмичење из математике за основце - 2021.

ДМС

ПАНЧЕВО, 28.2.2021. – У две панчевачке школе, данас је одржано општинско такмичење из математике за ученике основних школа. Упркос пандемији вируса COVID19, уз поштовање прописаних мера заштите, такмичење је одржано у ОШ „Свети Сава” за ученике 3. и 4. разреда, а у ОШ „Јован Јовановић Змај” за ученике од 5. до 8. разреда.

Као и претходних година, такмичење из математике је једно од најмасовнијих такмичења основаца, што доказује да је математика и даље један од врло омиљеним предмета код многих ђака. На школским такмичењима своје знање је проверило преко 600 ученика, а нешто мање од 400 ученика изборили су пласман на општинско такмичење.

Сви награђени ученици добиће дипломе или захвалнице које ће ове године обезбедити школе домаћини такмичења, а и ове године је Подружница ДМС – Панчево, захваљујући спонозорима, обезбедила награде за најуспешније учеснике. Они ће добити књиге у издањима издавачке куће „Вулан знање” и „Креативни центар”, док је издавачка кућа „Клет” обезбедила нотесе и оловке.

Подружница ДМС – Панчево, се захваљује свим ђацима који су учествовали на такмичњу, њиховим наставницима, менторима и свим члановима комисије. Захваљујемо се дежурним наставницима и осталом помоћном особљу који су и у недељу дошли до својих школа у част математике и помогли да ова маниефстација у потпуности успе. Посебну захвалност су заслужиле школе домаћини и директори ових школа који су обезбедили максималне услове за спровођење такмичења.