Друштво Математичара Србије
Подружница ДМС - Панчево

ВЕСТИ

Општинско такмичење из математике за основце – 2020

ДМС

ПАНЧЕВО, 7.12.2019. – Општинско такмичење из математике за основце одржано је и ове године у две панчевачке школе. Ученици III и IV разреда такмичили су се ОШ „Јован Јовановић Змај”, а ученици од V до VIII разреда у у ОШ „Свети Сава”.

На општинском такмичењу учествовало је преко 406 ученика из 19 основних школа са територије града Панчева, а њих 166 је освојило неку награду. Општинском такмичењу претходила су школска такмичења одржана месец дана раније у школама на којим је укупно учествовало 1091 ученик, што ово такмичење сврстава у најмасовнија такмичења у нашем граду.

Подружница ДМС – Панчево и ове године обезбедила награде за учeнике, као и дипломе и захвалнице које ће накнадно бити додељене најуспешнијима. Издавачка кућа „Креативни центар” обезбедла је књиге из математике са задацима за додатну наставну, а Издавачка кућа „Клетт, Логос и Фреска” обезбедила је за сваког награђеног ученика нотес и оловку.

Ове године пролазак на окружно такмичење ученика из Јужног Баната које ће се одржати 7. марта 2020. у ОШ „Јован Стерија Поповић” у Вршцу, обезбедили су ученици:

IV разреда са 36 и више бодова,
V разреда са 31 и више бодова,
VI разреда са 21 и више бодова,
VII разреда са 21 и више бодова и
VIII разреда са 21 и више бодова.

Честитамо свим учесницима, њиховим наставницима и захваљујемо се школама домаћинима и нашим спонзорима.