Друштво Математичара Србије
Подружница ДМС - Панчево

АРХИВА ВЕСТИ

ВЕСТИ

13.05.2023.

Панчевци остварили изузетне резултате на државним такмичењима


ДМС

На државном такмичењу из математике за основце одржаном 13. маја 2023. у Јагодини, Град Панчево је представљало чак деветоро ученика. Ученици су пласман изборили на окружном такмичењу које је одржано 18. марта 2023. у ОШ „Жарко Зрењанин” у Качареву. Следи списак ученика који су били представници наше општине:

6. разред

 1. Богдан Бабовић, ОШ „Васа Живковић”, Панчево, III награда
 2. Никола Илић, ОШ „Јован Јовановић Змај”, Панчево
 3. Михајло Милорадовић, ОШ „Мирослав Мика Антић”, Панчево

7. разред

 1. Никола Грбин, ОШ „Бранко Радичевић”, Панчево, III награда

8. разред

 1. Петар Врачар,  ОШ „Бранко Радичевић”, Панчево, II награда
 2. Бранислав Убовић, ОШ „4. октобар”, Глогоњ, III награда
 3. Никола Бучалина,  ОШ „Жарко Зрењанин”, Качарево, III награда
 4. Стефан Белић-Козић, ОШ „Ђура Јакшић”, Панчево
 5. Ђорђе Словић, ОШ „Васа Живковић”, Панчево

Државно такмичење Б категорије за средњошколце одржано је нешто раније, 22. априла 2023. године у Смедереву, а Град Панчево је представљало такође деветоро ученика, односно за један више него претходне школске године. Пласман на државно такмичење су обезбедили на окружном такмичењу одржаном у Гимназији „Урош Предић” у Панчеву одржаном 4. марта 2023. Сви ученици који су представљали нашу општину на државном такмичењу похађају Гимназију „Урош Предић”.

Прва година

 1. Милица Чучковић, III награда

Друга година

 1. Јована Павлов, III награда
 2. Александра Станојковић
 3. Симона Милошевић

Трећа година

 1. Милица Гагић, II награда
 2. Вељко Васић

Четврта година

 1. Александар Катић, II награда
 2. Илија Серафимовић
 3. Огњен Стојшић

Подружница ДМС – Панчево честита свим ученицима на оствареним резултатима и жели много успеха и у наредним годинама. Као и претходне године, уз подршку спонзора, и ове године Подружница је обезбедила награде за најуспешније учеснике општинског такмичења, а о датуму додела награда ученици ће бити обавештени.


21.02.2023.

Окружно такмичење из математике
Окружно такмичење из математике за ученике од IV до VIII разреда основне школе одржаће се у суботу, 18.03.2023. године, у ОШ „Жарко Зрењанин” у Kaчареву.

Најмањи број бодова потребних  за пласман на окружно такмичење према разредима је следећи:

 • III разред:  50 бодова
 • IV разред:  50 бодова
 • V разред:   40 бодова
 • VI разред:  30 бодова
 • VII разред: 30 бодова
 • VIII разред: 25 бодова

05.02.2023.

Општинско такмичење из математике
Овог викенда су одржана општинска такмичења ученика основних и средњих школа у општини Панчево. Такмичења су одржана 4.2.2023. у две основне школе „Свети Сава” и „Јован Јовановић Змај” у Панчеву и 5.2.2023. у Гимназији „Урош Предић”, такође у Панчеву. Учествовало је 274 ученика основних школа и 44 ученика средњих школа са територије општине Панчево, те је ово такмичење једно од најмасовнијих такмичења.

Резултате такмичења можете преузети са нашег сајта.

Резултати - основне школе

Резултати - средње школе


12.01.2023.

Пласман на општинско такмичење школске 2022/2023. године
Ове школске године је на школском такмичењу у школама на територији града Панчева учествовало 859 ученика што ово такмичење сврстава у најмасовнија. На општинско такмичење је позвано 274 ученика што чини око трећину учесника школског такмичења. Потребан број бодова за пласман на општинско такмичење донет је у складу са Правилником о такмичењу ученика основних школа из математике у организацији Друштва математичара Србије и надлежног министарства.

 • III разред: 60 и више бодова
 • IV разред: 60 и више бодова
 • V разред: 50 и више бодова
 • VI разред: 50 и више бодова
 • VII разред: 40 и више бодова
 • VIII разред: 40 и више бодова

07.06.2022.

Додељене награде најуспешнијим такмичарима


ДМС

ПАНЧЕВО, 7.6.2022. - Подружница Друштва математичара - Панчево доделила је данас више од 150 диплома и награда најуспешнијим учесницима општинских и окружних такмичења из математике на територији града Панчева. Тим поводом у свечаној сали града Панчева окупио се велики број награђених ученика, њихових родитеља и наставника и многобројни гости.

- На школским такмичењима у свим основним школама на територији града Панчева учествовало је преко 600 ученика, док је на општинском такмичењу учествовало њих око 360. На општинском такмичењу средњошколаца са територије града Панчева учествовало је око 50 ученика. Укупан број од 650 учесника ово такмичење сврстава у једно од најмасовнијих у Панчеву. То доказује да математика, иако се често представља као баук, плени ђаке својом занимљивошћу, рекао је Оливер Петковић, председник Подружнице поздрављајући присутне.
 
Велику част овој свечаности, али и успесим младих математичара указао је и председник Друштва математичара Србије, проф. др Мирослав Марић, који је похвалио све награђене учеснике такмичења и пожелео им успех и у наредним годинама.
 
Пре поделе награда, председник Подружнице је истакао да је идеја окупљања у част математике и свечана подела награда стара неколико година, али да су се тек сада створили услови да се она и реализује. Захвалио се школама домаћинима општинских и окружних такмичења ОШ „Жарко Зрењанин” из Банатског Новог Села, ОШ „Јован Јовановић Змај”,  ОШ „Свети Сава” и Гимназији „Урош Предић” из Панчева и , које су овом приликом доделиле дипломе. Награде у виду књига Подружница је успела да обезбеди уз помоћ донатора, а то су:
 
- Издавачка кућа „Клетт”
- Издавачка кућа „Бигз”
- Алмекс д.о.о.
- Регионални центар за таленте „Михајло Пупин”, Панчево
- Град Панчево
 
Такође, захвалио се свима који су реализовали такмичења из математике, а посебно школама домаћинима, директорима школа, дежурним наставницима, такмичарским комисијама и члановима Подружнице. Овам приликом похваљени су учесници државног такмичења из математике за основце и „Б” категорије за средње школе из општине Панчево, међу којима има и оних који су освојили награде:
 
 • Никола Грбин – 6. разред, ОШ „Бранко Радичевић”, Панчево
 • Никола Бучалина – 7. разред, ОШ „Жарко Зрењанин”, Качарево
 • Стефан Анђелковић – 8. разред, ОШ „Јован Јовановић Змај”, Панчево
 • Ленка Гавриловић – 8. разред, ОШ „Стевица Јовановић”, похвала
 • Јована Павлов – 1. година, Гимназија „Урош Предић”, Панчево – III награда
 • Александра Станојковић – 1. година, Гимназија „Урош Предић”, Панчево
 • Милица Гагић – 2. година, – II награда
 • Вељко Васић– 2. година, Гимназија „Урош Предић”, Панчево – похвала
 • Илија Серафимовић – 3. година, Гимназија „Урош Предић”, Панчево – II награда
 • Дамјан Мучибабић – 3. година, Гимназија „Урош Предић”, Панчево – III награда
 • Наташа Нешковић – 4. година, Гимназија „Урош Предић”, Панчево
 • Марко Милованов– 4. година, ЕТШ „Никола Тесла”, Панчево
 
На крају свечаности награђенима су подељене дипломе и награде, а није изостало и фотографисање са награђенима. У циљу да овакво окупљање постане традиција са свечаности је упућен позив свимa да се прикључе у награђивању најбољих математичара.