Друштво Математичара Србије
Подружница ДМС - Панчево

АРХИВА ВЕСТИ

ВЕСТИ

27.02.2021.

Окружно такмичење из математике за средњошколце - 2021.


ДМС

ПАНЧЕВО, 27.2.2021. – Окружно такмичење средњошколаца из математике одржано је данас у Гимназији „Урош Предић” у Панчеву. Осим ђака из панчевачке Гимназије, учешће су узели и ђаци из ЕТШ „Никола Тесла” из Панчева, Гимназије „Браца Петров” из Вршца, као и из Школског центра „Никола Тесла“, такође из Вршца.

Подружница захваљује школи домаћини на организацији такмичења, као и свим ђацима и наставницима који су узели учешћа у такмичењу.


05.02.2021.

Општинско такмичење из математике за средњошколце - 2021.


ДМС

ПАНЧЕВО, 5.2.2021. – Упркос пандемији вируса COVID19, у суботу, 5. фебруара 2021. године, успешно је одржано такмичење из математике за средњошколце у Гимназији „Урош Предић” у Панчеву. На такмичењу је учествовало 44 ученика из панчевачке гимназије и ЕТШ „Никола Тесла”. У прилогу је преглдед остварених резултата и пласмана ученика. Честитамо свим ученицима и наставницима који су узели учешћа!


07.12.2020.

Општинско такмичење из математике за основце – 2020


ДМС

ПАНЧЕВО, 7.12.2019. – Општинско такмичење из математике за основце одржано је и ове године у две панчевачке школе. Ученици III и IV разреда такмичили су се ОШ „Јован Јовановић Змај”, а ученици од V до VIII разреда у у ОШ „Свети Сава”.

На општинском такмичењу учествовало је преко 406 ученика из 19 основних школа са територије града Панчева, а њих 166 је освојило неку награду. Општинском такмичењу претходила су школска такмичења одржана месец дана раније у школама на којим је укупно учествовало 1091 ученик, што ово такмичење сврстава у најмасовнија такмичења у нашем граду.

Подружница ДМС – Панчево и ове године обезбедила награде за учeнике, као и дипломе и захвалнице које ће накнадно бити додељене најуспешнијима. Издавачка кућа „Креативни центар” обезбедла је књиге из математике са задацима за додатну наставну, а Издавачка кућа „Клетт, Логос и Фреска” обезбедила је за сваког награђеног ученика нотес и оловку.

Ове године пролазак на окружно такмичење ученика из Јужног Баната које ће се одржати 7. марта 2020. у ОШ „Јован Стерија Поповић” у Вршцу, обезбедили су ученици:

IV разреда са 36 и више бодова,
V разреда са 31 и више бодова,
VI разреда са 21 и више бодова,
VII разреда са 21 и више бодова и
VIII разреда са 21 и више бодова.

Честитамо свим учесницима, њиховим наставницима и захваљујемо се школама домаћинима и нашим спонзорима.


27.03.2020.

Дипломе и награде за награђене ученике


ДМС

Ове године је Подружница ДМС – Панчево осим диплома за најуспешније такмичаре на општинском такмичењу из математике обезбедила, уз помоћ спонзора, још пригодних поклона.

Издавачка кућа „Креативни центар” је обезбедила књиге, а издавачка кућа „Клет” нотесе и оловке.

Овом приликом се захваљујемо спонзорима, а освајачима награде честитамо на постигнутом успеху.