Друштво Математичара Србије
Подружница ДМС - Панчево

АРХИВА ВЕСТИ

ВЕСТИ

03.03.2022.

Најава окружног такмичења из математике за основце - 2022.
Ове школске године на општинским такмичењима из математике у Јужном Банату учествовало је око 450 ученика основних школа. Од тог броја пласман на окружно такмичење остварило је 139 ученика односно више од 30%. Узевши у обзир да су пре општинских такмичења одржана школска такмичења долазимо до закључка да је до сада на такмичењу учествовало више од 1000 ученика из нашег округа што ово такмичење сврстава у једно од најмасовнијих. То доказује да математика, иако се често представља као баук, плени ђаке својом занимљивошћу.

Окружно такмичење из математике за основне школе одржаће се 12.3.2022. године и то за ученике од IV разреда до VIII разреда у ОШ „Жарко Зрењанин”, у Банатском Новом Селу са почетком у 10 часова.

Свим учесницима желимо много успеха!


28.02.2021.

Општинско такмичење из математике за основце - 2021.


ДМС

ПАНЧЕВО, 28.2.2021. – У две панчевачке школе, данас је одржано општинско такмичење из математике за ученике основних школа. Упркос пандемији вируса COVID19, уз поштовање прописаних мера заштите, такмичење је одржано у ОШ „Свети Сава” за ученике 3. и 4. разреда, а у ОШ „Јован Јовановић Змај” за ученике од 5. до 8. разреда.

Као и претходних година, такмичење из математике је једно од најмасовнијих такмичења основаца, што доказује да је математика и даље један од врло омиљеним предмета код многих ђака. На школским такмичењима своје знање је проверило преко 600 ученика, а нешто мање од 400 ученика изборили су пласман на општинско такмичење.

Сви награђени ученици добиће дипломе или захвалнице које ће ове године обезбедити школе домаћини такмичења, а и ове године је Подружница ДМС – Панчево, захваљујући спонозорима, обезбедила награде за најуспешније учеснике. Они ће добити књиге у издањима издавачке куће „Вулан знање” и „Креативни центар”, док је издавачка кућа „Клет” обезбедила нотесе и оловке.

Подружница ДМС – Панчево, се захваљује свим ђацима који су учествовали на такмичњу, њиховим наставницима, менторима и свим члановима комисије. Захваљујемо се дежурним наставницима и осталом помоћном особљу који су и у недељу дошли до својих школа у част математике и помогли да ова маниефстација у потпуности успе. Посебну захвалност су заслужиле школе домаћини и директори ових школа који су обезбедили максималне услове за спровођење такмичења.


27.02.2021.

Окружно такмичење из математике за средњошколце - 2021.


ДМС

ПАНЧЕВО, 27.2.2021. – Окружно такмичење средњошколаца из математике одржано је данас у Гимназији „Урош Предић” у Панчеву. Осим ђака из панчевачке Гимназије, учешће су узели и ђаци из ЕТШ „Никола Тесла” из Панчева, Гимназије „Браца Петров” из Вршца, као и из Школског центра „Никола Тесла“, такође из Вршца.

Подружница захваљује школи домаћини на организацији такмичења, као и свим ђацима и наставницима који су узели учешћа у такмичењу.


05.02.2021.

Општинско такмичење из математике за средњошколце - 2021.


ДМС

ПАНЧЕВО, 5.2.2021. – Упркос пандемији вируса COVID19, у суботу, 5. фебруара 2021. године, успешно је одржано такмичење из математике за средњошколце у Гимназији „Урош Предић” у Панчеву. На такмичењу је учествовало 44 ученика из панчевачке гимназије и ЕТШ „Никола Тесла”. У прилогу је преглдед остварених резултата и пласмана ученика. Честитамо свим ученицима и наставницима који су узели учешћа!